Vilmány

Vilmány Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, a Gönci járásban található.

Adatlap

Programhoz való csatlakozás
2019 május
Lakosság és gyermekek száma
1477 fő, gyermekek száma: 0-3 év: 68 fő; 0-14 év: 141 fő: 0-18 év: 148 fő
Elért családok száma
77
Régió
Észak-magyarországi régió

Megvalósított programok

Egészségügyi nevelés

Baba-mama klub

Zene foglalkozás

 

Szakterületek

Fókuszban a gyermek

Lakhatás

Mozgó játszótér

Oktatás

Sport

Zene

Gazdaságfejlesztés

Felelős állattartás

Energetika

Egészségügy

Bűnmegelőzés és drogprevenció

a település bemutatása

A települést nyugatról a Hernád határolja. A lakosság 95 % halmozottan hátrányos helyzetű. Több nagycsalád él általában egy lakóingatlanban. Többeknél hiányos a víz bevezetése, illetve előfordul az áram hiánya is. Többen higiéniai problémával és mentális gondokkal küzdenek, ami megakadályozza a változás útját.

a jelenlét a településen

Településünk a lelkiség, a hitélet és az örök reménység központja Borsodban. A Jelenlét Pontunkon, a Petőfi út 9. alatt, nyüzsgő közösségi élet van, rendszeresen tartunk életvezetési-, egészségügyi- és adósságkezelési tanácsadást a helyi emberek számára. Hasonló népszerűségnek örvendenek különböző fejlesztő programjaink, mint a „Talentum rendszer”, mikrokert program, „fodrászat”, gyermekorvosi- és konduktori vizsgálatok vagy az ingatlanfejlesztési tanácsadás. A településen igyekszünk mindenkor hirdetni a hitélet, Isten igéjének fontosságát. A személyi higiénia fontosságának megtanítását helyeztük a fókuszba a munkánk során, valamint az egészségi állapot javítását. Ehhez tartoznak az egészséges táplálkozást segítő klubok, a nők egészségéről tájékoztató alkalmak. Sporttevékenységet csak alkalomszerűen végzünk a Jelenlét Pont udvarán. Többen is tanulnak hangszeren , anyák napján gitárjátékkal köszöntöttük az anyukákat. Sajnos nem sikerült kiemelkedő teljesítményt nyújtanunk, de mégis örömmel tölt el a munkák során, ha új perspektívát teremtünk a családok számára, lehetőséget mutatunk a bajok, krízishelyzetek megoldására.

a település bemutatása

Település lakosai számára egészségügyi állapot javulásának elősegítése, különös tekintettel a gyermekekre. Megelőzni a családból való kiemeléseket és családból kiszakító drasztikus lépéseket. Megerősíteni az édesanyák szülői kompetenciáját, fodrász foglalkozásunkkal és különböző programjainkkal a mentális egészségüket elősegíteni.