Tuzsér

Tuzsér község Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, a Záhonyi járásban található.

Adatlap

Programhoz való csatlakozás
2021 július
Lakosság és gyermekek száma
3496 fő, gyermekek száma: 0-3 év: 80 fő; 0-14 év: 380 fő; 0-18 év: 460 fő
Elért családok száma
65
Régió
Észak-alföldi régió

Megvalósított programok

Baba-mama klub

Várandós klub

Gazdaságfejlesztés

Sportfoglalkozás

Napközis táborok

 

Szakterületek

Fókuszban a gyermek

Lakhatás

Mozgó játszótér

Oktatás

Sport

Zene

Gazdaságfejlesztés

Felelős állattartás

Energetika

Egészségügy

Bűnmegelőzés és drogprevenció

a település bemutatása

A település a vármegye északkeleti részén, a Rétközben, a Tisza bal partján fekszik. Szomszédai: észak felől Tiszabezdéd, kelet felől Mándok, dél felől Komoró, nyugat felől pedig a Tisza túlsó partján fekvő Zemplénagárd ami szintén Fete település. A két községet komp köti össze. A településen végighúzódik a 4-es főút, így ez a legfontosabb közúti megközelítési útvonal a legközelebbi városok (Kisvárda, Záhony) felől éppúgy, mint az ország távolabbi részei felől. A falu határa szabálytalan formát követ, északi részét Tiszavégnek, déli részét Hídvégnek nevezik. A mezőgazdaságnak, azon belül is a gyümölcstermesztésnek nagy hagyománnyal bír a településen, a környéken a mai napig háromszáz hektáron terem az alma és a barack.

a jelenlét a településen

A településen koordinátoraink célul tűzték ki, hogy minél több közösségi program valósuljon meg és színesítse a helyiek életét. A projekt keretében a Jelenlét Pontunk kertjében, a Lónyay u. 48. alatt, lomtalanítás kezdődött, parkosítást végeztünk, valamint kaszálás, fűnyírás, szőlőkötözés és fakivágás történt, így lehetőség nyílt számtalan szabadtéri program megtartására. A sokrétű munka eredményeként a Jelenlét Pont udvara megtelt élettel: a fiatalok rendszeresen járnak tollaslabdázni, váltó-, bicikli-, és ügyességi versenyeket tartani. Baba-mama szobát alakítottunk ki, ahol rendszeresen gyermeknevelési-és életvezetési tanácsadást tartunk a családoknak, valamint változatos baba-mama programokat szervezünk. A baba-mama klub keretében megvalósult szabadtéri főzés, piknikezés vagy éppen közös kenyérsütés mind nagy népszerűségnek örvend a településen és érezhetően erősítik az összetartást és a közösséget.

  • Gazdaságfejlesztés keretében a Jelenlét Pont almafáit gondozzuk, így megtanítva a gyümölcsösben előforduló mezőgazdasági tevékenységeket. Az almát felhasználjuk, együtt élvezzük a munkánk gyümölcsét
  • Baba-mama programok és várandós foglalkozások valósulnak meg nagy létszámmal, melynek különösen örülünk
  • Kézműves foglalkozások keretein belül valósult meg eddig számos programunk, valamint az iskolával és óvodával való együttműködésünk során mozgattunk rengeteg gyermeket

a program folytatása

Szeretnénk a településen a zenei életet beindítani, valamint továbbra is fenn szeretnénk tartani a már működő klubokat, foglalkozásokat, újabb generációkat bevonni a programba.