Beregdaróc

Beregdaróc a Vásárosnaményi kistérségben található település, az ukrán határ mellett fekszik.

Adatlap

Programhoz való csatlakozás
2021 július
Lakosság és gyermekek száma
1024 fő gyermekek száma: 180 fő
Elért családok száma
266
Régió
Észak-alföldi régió

Megvalósított programok

Baba-mama klub

Lakhatási beavatkozások

Családi kert program

Közösségi programok szervezése

Szezonális programok szervezése

Szakterületek

Fókuszban a gyermek

Lakhatás

Oktatás

Sport

Zene

Mozgó játszótér

Gazdaságfejlesztés

Felelős állattartás

Energetika

Egészségügy

Bűnmegelőzés és drogprevenció

a település bemutatása

Az elmúlt években a település lakosságszáma jelentősen módosult, 10 év alatt mintegy 200 fővel nőtt. A legközelebbi két város Vásárosnamény és Fehérgyarmat, melyek 25 km-re találhatóak a településtől. A településről közúton és tömegközlekedéssel eltérő minőségben érhető el a térség igazi munkaerőpiaccal és teljeskörű közszolgáltatási kínálattal bíró települése, a kistérségi központként számon tartott Vásárosnamény, Fehérgyarmat pedig tömegközlekedéssel nem érhető el. Beregdarócon található önkormányzati hivatal, művelődési központ, egészségház. Helyben működik óvoda és gyermekjóléti szolgáltatás az önkormányzat fenntartásában. A településen található általános iskola, ahol alapfokú művészeti oktatás is folyik, valamint iskolai napközi. A település hagyományosan agrárjellegű, gazdaságában a mezőgazdaság emelkedik ki, bár a termőföld aranykorona értéke alacsony. Elsősorban a gyümölcstermesztés (alma, szilva, körte) dominál.

a jelenlét a településen

A folyamatos segítségnyújtás, ügyintézés, közösségi rendezvények szervezése jellemzi indulás óta a munkánkat. Élelmiszer adományozási programunkkal eddig 266 családnak tudtunk segíteni. Kiemelten fontosnak tartjuk a közösségi programok szerepét a település életében, ezért építettünk egy „mobil garázst” a Jelenlét Pontunk udvarán, a Szabadság út 73. alatt, hogy még több résztvevőt tudjunk fogadni eseményeinken. Megrendezésre került számos kiváló rendezvényünk – például a „Csillagházi gyereknap” –, nyáron pedig naponta tanoda jellegű foglalkozásokat tartottunk a fiataloknak.

  • Két család ingatlanát sikerült megmenteni
  • Tíz család vesz részt a Családi kert programban
  • A Jelenlét Ponton dolgozó kollégák 150 gyermeket érnek el a gyermekfoglalkozásokkal

a program folytatása

A gyerekek/diákok számára egészségügyi-, szociális- és érzelmi fejlődést elősegítő programok szervezése, amelyek csökkentik az iskolai kudarcok számát. Szeretnénk megalapozni az alapkészségeket, valamint a tanulási képesség, az önálló ismeretszerzés és az önművelés képességét. Segíteni, hogy személyiségük legfontosabb szakaszában ledolgozhassák szociális hátrányukat. A speciális szükségletű gyermekek szakemberhez való jutásának elősegítése. Együttműködő partnerekkel szoros munka: családsegítő, óvoda, iskola, védőnő, egyház képviselői, civil szervezetek.