Olyan lakás, ahová befér az étkezőasztal és a mosógép is

A nagybárkányi Rácz Brigitta férjével és három gyermekével éveken át élt egy 15 négyzetméteres lakrészben, mígnem Jelenlét Ponton azt mondták az asszonynak: a falusi CSOK támogatással akár saját otthonuk is lehetne. Történet a segítségnyújtásról és az ügyintézésről, amely éveken át tartott.

Kályhák érkeznek a felzárkózó településekre

Több mint 1700 hagyományos üzemű kályhát visz az ország legszegényebb településein élő kisgyermekes családoknak, egyedül élő időseknek és nehéz helyzetű embereknek a Fókuszban a gyermek (EFOP-1.4.5-20-2020-00001) projekt támogatásával a Felzárkózó települések program.

Lakhatás

Régiós szakmai tájékoztató nap Salgótarjánban

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat által a Felzárkózó települések program helyszínein megvalósított, a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) forrásból finanszírozott projektjekkel kapcsolatos szakmai tájékoztatót tartottak Salgótarjánban.

Családi kertGazdaságfejlesztésLakhatásOktatás

Magyargécen dolgoznak a tetőkommandósok

Öt család házának tetőszerkezetét javítják ki az ott élőkkel közösen a Máltai Szeretetszolgálat tetőkommandójának szakemberei Magyargécen.

Lakhatás

Segíteni a jogosultságig, és azon túl is

Az otthonteremtő program eddig 240 családot segített hozzá az állami támogatáshoz a felzárkózó településeken. Az egyik „jogosultságig segített” család Mata Zsanetté.

Lakhatás

Pályázati felhívás – Szociális lakások építése, felújítása, lakhatási körülmények javítása

Megjelent a “Szociális lakások építése, felújítása, lakhatási körülmények javítása Települési Megvalósító Szervezetek bevonásával” című (RRF-MMSZA-3.0.0.2-23 azonosítószámú) pályázati felhívás. A pályázat célja a […]

Lakhatás

Mentőöv a hullámok közé

Négy év alatt több mint ezerötszáz ügyfél százharmincnál is több településen, közel egymilliárd forintnyi kezelt adóságállomány és havonta tizennégyezer kilométernyi utazás – ez az Otthon a pénzügyekben tíz fős csoportjának rövid adatlapja. Ők azok, akik megpróbálnak gazdasági mentőövet dobni a bajba kerülteknek, és segíteni kilábalni az összecsapó adóssághullámokból.

Lakhatás

Megmentett otthonok

A Fókuszban a gyermek program lakhatási szakterülete az ország legelesettebb régióiban nyújt ingyenes építészeti segítséget a rászorulóknak. A 2021 óta működő Tetőkommandó már több mint 400 hátrányos helyzetű, kisgyermekes családoknál végzett otthonmentő beavatkozást. 

Lakhatás

A felzárkózás lépései

Átfogó program Magyarország 300 leghátrányosabb helyzetű településének felzárkóztatására

Fókuszban a gyermek

Első ezer nap

Gazdaságfejlesztés

Minden négyzetméter föld megművelésére törekszünk

Lakhatás

Emberhez méltó életet élni

Energetika

Napfénnyel fűtött otthonok

Oktatás

Mert a tudás mindenkié

Egészségügy

Ép testben szép élet!

Sport

Az életre edzenek

Zene

Örömzene azonnal, szolfézsóra később

Mozgó játszótér

Élmény érkezik, közösség épül

Felelős állattartás

Hogy kedvenceink a barátaink maradjanak

Bűnmegelőzés és drogprevenció

Tiszta lappal