Szakmai nyílt nap

szilagyi.krisztian
2022. november 23.

Információs napot tart december elsején a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Felzárkózó települések program leendő megvalósítói számára.

Program ismertetéssel, szakterületi bemutatókkal és pályázat technikai előadással egybekötött szakmai nyílt napot tart a Felzárkózó települések program bővítése kapcsán a program szakmai koordinálásával megbízott Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

A magyar Kormány által indított hosszú távú felzárkóztatási program, amely Európa legnagyobb szociális programja, Magyarország 300 legszegényebb, hátrányos helyzetű településén és az ott élőkön hivatott segíteni. A KSH adatai alapján kiválasztott falvakban végzett munka módszertanát a Magyar Örökség díjjal kitüntetett Jelenlét programja adja.
A kiválasztott települések 2019-től fokozatosan csatlakoznak a programhoz, jelenleg húsz megvalósító szervezet által 118 helyszínen zajlanak a felzárkózást segítő tevékenységek, a már elérhető pályázatban a további 182 településre keresik a megvalósítókat.

A rendezvényen előadást tart Vecsei Miklós, diagnózisalapú felzárkózási stratégia végrehajtásáért felelős miniszterelnöki biztos, Czibere Károly, a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány kuratóriumi elnöke és Lantos Szilárd, a Modellprogramok vezetője.

Időpont: 2022. december 1., csütörtök, 10:00-16:45
Helyszín: Budapest, 1125 Szarvas Gábor út. +58-60., Befogadás Háza