Szakmai nyílt nap

_DSC3862

Információs napot tart december elsején a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Felzárkózó települések program leendő megvalósítói számára.

Program ismertetéssel, szakterületi bemutatókkal és pályázat technikai előadással egybekötött szakmai nyílt napot tart a Felzárkózó települések program bővítése kapcsán a program szakmai koordinálásával megbízott Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

A magyar Kormány által indított hosszú távú felzárkóztatási program, amely Európa legnagyobb szociális programja, Magyarország 300 legszegényebb, hátrányos helyzetű településén és az ott élőkön hivatott segíteni. A KSH adatai alapján kiválasztott falvakban végzett munka módszertanát a Magyar Örökség díjjal kitüntetett Jelenlét programja adja.
A kiválasztott települések 2019-től fokozatosan csatlakoznak a programhoz, jelenleg húsz megvalósító szervezet által 118 helyszínen zajlanak a felzárkózást segítő tevékenységek, a már elérhető pályázatban a további 182 településre keresik a megvalósítókat.

A rendezvényen előadást tart Vecsei Miklós, diagnózisalapú felzárkózási stratégia végrehajtásáért felelős miniszterelnöki biztos, Czibere Károly, a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány kuratóriumi elnöke és Lantos Szilárd, a Modellprogramok vezetője.

Időpont: 2022. december 1., csütörtök, 10:00-16:45
Helyszín: Budapest, 1125 Szarvas Gábor út. +58-60., Befogadás Háza

Az épület befogadóképessége 60 fő, ezért kérjük az érdeklődőket, hogy előzetesen az alábbi információs oldal alján elérhető felületen keresztül regisztráljanak:

Felzárkózó települések – pályázati felhívás

 

 558 total views,  27 views today