Pályázati felhívás – RRF Felzárkózó Települések C Komponens

Három szakterületen – lakhatás, oktatás, gazdaságfejlesztés – pályázhatnak fejlesztésekre a Felzárkózó Települések programban közreműködő megvalósító szervezetek.

bessenyei.mihaly
2023. szeptember 14.

A legszegényebb települések felzárkózását elősegítő program 2019-ben indult. A módszer alapját a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét programja adja, a településeken nem egy központi döntést hajtanak végre, hanem a helyben felállított szociális diagnózisok alapján választják ki, milyen beavatkozást igényelnek a problémák. Ez a modell a civil szféra rugalmasságát és gyorsaságát ötvözi a kormányzati szerepvállalás súlyával, tekintélyével és lehetőségeivel. A Jelenlét célja, hogy újraépítse, feltámassza a közösségi életet, megmutassa, hogy van kiút, és a kirekesztett társadalmi csoportok is hozzájuthatnak olyan közösségi, szociális, oktatási, egészségügyi és más szolgáltatásokhoz, amelyek korábban elérhetetlenek voltak számukra.

A program folytatásához három szakterületen írnak ki fejlesztési pályázatokat. A támogatási igények benyújtása az EPTK felületén keresztül a megfelelő dokumentumok csatolásával lehetséges. A jelentkezéshez szükséges dokumentumok alább és a Dokumentumtárban is elérhetőek.

A pályázatokkal kapcsolatos információk

Nyilatkozat RRF-MMSZA-3.0.0.2-23 “Szociális lakások építése, felújítása, lakhatási körülmények javítása Települési Megvalósító Szervezetek bevonásával”

Eljárásrend koncepció az RRF-es felhívásokhoz

Cselekvési terv RRF-MMSZA-3.0.0.2-23 “Szociális lakások építése, felújítása, lakhatási körülmények javítása Települési Megvalósító Szervezetek bevonásával”

RRF-MMSZA-2.0.0.2-23 – Helyi sajátosságokon alapuló munkaszocializáció és készségfejlesztő programok támogatása – Beavatkozási terv

Szakterületi beavatkozási terv – Jelenlét Kollégium

Szakterületi beavatkozási terv – Kamasztanoda

Szakterületi beavatkozási terv – Közösségi Tanulóház

Szakterületi beavatkozási terv – Mintaiskola

Szakterületi beavatkozási terv – Műhelyiskola

2022 előtt induló települések listája

2023-ban induló települések listája

Településcsoportok októberi ülései

Településcsoportok novemberi ülései