Deprecated: Elementor\DB::is_built_with_elementor funkció használata nem ajánlott 3.2.0 verziótól kezdődően. Plugin::$instance->documents->get( $post_id )->is_built_with_elementor() használata javasolt helyette. in /home/fetehuhv/public_html/wp-includes/functions.php on line 5379

Hamarosan megjelenik a pályázati felhívás a Felzárkózó települések program megvalósításában való részvételre

fete_logo

Hamarosan megjelenik a pályázati felhívás a Felzárkózó települések program megvalósításában való részvételre.

A Kormány a „Felzárkózó települések” hosszú távú programjának megalapozásáról szóló 1404/2019. (VII. 5.) határozatának értelmében célzott programmal szükséges segíteni az ország 300 leghátrányosabb helyzetű települését. Az érintett falvakban zajló munka módszertanát a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület közel két évtized óta működő, 2016-ban Magyar Örökség Díjjal is kitüntetett Jelenlét programja adja.

A 300 településen egy-egy, a feladat iránt elhivatott szervezet valósítja meg a Jelenlét módszertan alapján a Felzárkózó települések program tevékenységeit, együttműködésben a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal.

Erre a korántsem egyszerű, de nemes feladatra kerül kiírásra egy nyílt pályázat.

A programban érintett településeken megvalósuló beavatkozásokat minden esetben helyi diagnózis felállítása előzi meg, amely alapján a megvalósító szervezet komplex, a szakterületi fejlesztéseket is magukba foglaló cselekvési tervet készít, rögzítve az adott településen szükséges beavatkozási területeket, a kialakítandó szolgáltatások, tevékenységek és fejlesztések körét, azok elindításának tervezett időpontját.

A pályázat kiírásával egyidőben kijelölünk egy előzetes regisztrációhoz kötött információs napot, amikor a pályázók megismerkedhetnek a programban való sikeres részvételhez szükséges módszertanokkal, alapismeretekkel, valamint nyílt nap formájában lehetőség lesz megtekinteni egy-egy, a programban  érintett települést is.

A pályázati kiírás a fete.hu oldalon jelenik meg hamarosan.

További információ:

Kiválasztási módszertan települési program megvalósító szervezetekhez:

https://fete.hu/wp-content/uploads/2022/05/Kivalasztasi_modszertan_telepulesi_program-megvalosito_szervezetekhez1-logoval.pdf

 805 total views,  95 views today