Vecsei Miklós újra miniszterelnöki biztos

szilagyi.krisztian
2022. június 08.

Orbán Viktor miniszterelnök a diagnózis alapú felzárkózási stratégia végrehajtásáért felelős miniszterelnöki biztosnak nevezte ki Vecsei Miklóst, a kinevezés június 8-án lépett hatályba.

A Magyar Közlöny mellékleteként megjelenő Hivatalos Értesítőben közzétett miniszterelnöki utasítás szerint a kormányfő a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tevékenységét elismerve a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökét, Vecsei Miklóst a diagnózis alapú felzárkózási stratégia végrehajtásáért felelős miniszterelnöki biztosnak nevezte ki.

A 300 legszegényebb település felzárkózását szolgáló program 2019-ben indult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét programjának módszerét alapul véve, a megvalósításban húsz civil és egyházi szervezet vesz részt. A tevékenységet 2019 májusától miniszterelnöki biztosként Vecsei Miklós irányította. Az elmúlt három évben 118 településen indultak el az élet minden területére kiterjedő esélyteremtő programok, a következő években 300-ra bővül az érintett települések száma.