Bhim Rao Egyesület

„Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!”

Adatlap

Bhim Rao Egyesület

Rövid leírás

Szervezet céljának megvalósítása érdekében műveltségfejlesztő és szociális munka terén biztosítja a kirekesztett társadalmi csoportok kohézióját.

Résztvevő munkatársak száma
7 fő
Érintett települések
1

Stratégiai célunk olyan programok biztosítása, amelyek a hátrányos helyzetű társadalmi rétegek lehető legszélesebb körét elérik, s őket különböző komplex programokkal az egyéni boldogulás eléréséhez segítik hozzá. Szervezetünk olyan oktatási rendszer kialakításában dolgozik, ami lehetővé teszi, hogy meggátolja a hátrányos munkaerőpiaci helyzet újra termelődését. Küldetésünknek tekintjük, hogy humánerőforrásunkat és szaktudásunkat olyan programokban hasznosítsuk, amelyek életminőséget javító szolgáltatásokkal, képzésekkel és munkahelyteremtéssel elősegítik a hátrányos helyzetű emberek felemelkedését.

Szervezet céljának megvalósítása érdekében műveltségfejlesztő és szociális munka terén biztosítja a kirekesztett társadalmi csoportok kohézióját. Kulturális és szabadidős programok szervezésével, valamint roma kultúra ápolásával, a művészeti értékek bemutatásával küzd a hátrányos megkülönböztetés és a szegregáció ellen. Ennek érdekében együttműködünk más társadalmi szervezetekkel, kulturális, oktatási, foglalkoztatási és egyéb intézményekkel is. A szervezetünk tagjai számos hazai és nemzetközi felzárkózási program lebonyolításában vettek részt a Bhim Rao Egyesület munkatársaként, mely kellő szaktudást biztosít a felzárkózás területén.

Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!

A felzárkózás lépései

Átfogó program Magyarország 300 leghátrányosabb helyzetű településének felzárkóztatására

Kora gyermekkor

Fókuszban a gyermek

Gazdaságfejlesztés

Minden négyzetméter föld megművelésére törekszünk

Lakhatás

Emberhez méltó életet élni

Energetika

Napfénnyel fűtött otthonok

Oktatás

Mert a tudás mindenkié

Egészségügy

Ép testben szép élet!

Sport

Az életre edzenek

Zene

Örömzene azonnal, szolfézsóra később

Mozgó játszótér

Élmény érkezik, közösség épül

Felelős állattartás

Hogy kedvenceink a barátaink maradjanak

Bűnmegelőzés és drogprevenció

Tiszta lappal