Baptista Szeretetszolgálat

Hittel és szakértelemmel

Adatlap

Baptista Szeretetszolgálat

Rövid leírás

Ha a nem szakmabeli embereket az utcán megkérdezzük, mit is tudnak a Baptista Szeretetszolgálatról, akkor általában a természeti katasztrófák során nyújtott segítséget, a felépített árvaházakat és esetleg a jelképes örökbefogadást említik első körben.

Résztvevő munkatársak száma
100 fő
Érintett települések
21 település

Ugyanakkor ezen kiemelkedő tevékenységek mellett a Baptista Szeretetszolgálat jelentős szerepet vállal a gyermekjóléti, gyermekvédelmi és szociális ellátások területén is, sok esetben önkormányzati kötelező feladatokat is átvállalva.
A Szeretetszolgálat hazánk egyik legnagyobb egyházi fenntartójaként a Szociális és a Gyermekvédelmi törvényekben felsorolt, majdnem valamennyi ellátási típust biztosítja intézményein keresztül. Tevékenységünk lefedi az ország területét, felvállalva mind az idős, a hajléktalan, a pszichiátriai- és szenvedélybeteg, mind a fogyatékkal élő személyek gondozását, a gyermekek és gyermekes családok ellátását.
Intézményi szinteken jelentős előrelépéseket könyvelhettünk el, egyrészt pályázati úton befogadást nyert új ellátások indulásával (családi napközik, házi segítségnyújtás, étkeztetés, családok átmeneti otthona), másrészt pedig a már meglévő intézmények átalakulásával és szolgáltatásaik kiterjesztésével (lakóotthonból támogatott lakhatás, étkeztetés ellátási területének jelentős bővülése).
Ebbe a széleskörű, jól kiépült rendszerbe tudott megérkezni a FETE program, amit a sok évre visszanyúló tapasztalatokkal rendelkező, szakmailag nagyon erős szakember gárda tudott fogadni.

“Hittel és szakértelemmel”

A felzárkózás lépései

Átfogó program Magyarország 300 leghátrányosabb helyzetű településének felzárkóztatására

Fókuszban a gyermek

Első ezer nap

Gazdaságfejlesztés

Minden négyzetméter föld megművelésére törekszünk

Lakhatás

Emberhez méltó életet élni

Energetika

Napfénnyel fűtött otthonok

Oktatás

Mert a tudás mindenkié

Egészségügy

Ép testben szép élet!

Sport

Az életre edzenek

Zene

Örömzene azonnal, szolfézsóra később

Mozgó játszótér

Élmény érkezik, közösség épül

Felelős állattartás

Hogy kedvenceink a barátaink maradjanak

Bűnmegelőzés és drogprevenció

Tiszta lappal