Lezárult a Felzárkózó települések pályázata

A Felzárkózó települések (Fete) pályázat Döntéshozatali Bizottsága elbírálta a Fete-program települési megvalósítóinak szóló pályázatait, és mind a 300 település esetében döntést hozott a nyertes pályázókat illetően.

A Kormány „Felzárkózó települések” hosszú távú programjának megalapozásáról szóló 1404/2019. (VII. 5.) határozatának értelmében célzott programmal szükséges segíteni az ország 300 leghátrányosabb helyzetű települését. A KSH segítségével kialakított komplex szegénységi mutató alapján kiválasztott 300 településen egy-egy, a feladat iránt elhivatott szervezet valósítja meg a Jelenlét módszertan alapján a Felzárkózó települések program tevékenységeit, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szakmai koordinációjával.

A kiválasztott települések 2019-től fokozatosan csatlakoznak a programhoz. Az érintett településeken megvalósuló beavatkozásokat minden esetben helyi diagnózis felállítása előzi meg, amely alapján a megvalósító szervezet komplex, a szakterületi fejlesztéseket is magukba foglaló cselekvési tervet készít, rögzítve az adott településen szükséges beavatkozási területeket, a kialakítandó szolgáltatások, tevékenységek és fejlesztések körét, azok elindításának tervezett időpontját.

A döntésről az alábbi dokumentumokból tájékozódhatnak:


Új megvalósító szervezetek

Validált települési megvalósítók