„Kicsiny kis fényemmel, világítani fogok!”

szilagyi.krisztian
2022. szeptember 12.

Jelenlét Pontot avattunk Kerecsenden. A Fő utcában. Pontosabb cím nem is kell, mert aki arrafelé jár, biztos egyből odatalál – pedig a Fő utca nem kicsi, 154-es házszáma is van.

A messziről zölden világító falak, a szívekkel díszített festett kapu, a hangos gyerekkacaj, a verset tanuló gyerekek a kapuban, a kiszűrődő (nem is olyan) halk zene rögtön egyértelművé tette: itt bizony „élet zajlik”, itt igazán „JELEN vannak”.
A Világítani Fogok egyesület vezetésével zajló felzárkóztató program három szegregátum hátrányos helyzetű lakóival foglalkozik nap mint nap hosszú évek óta, 2020-tól pedig már a Felzárkózó települések program keretein belül. Elekné Román Kata programvezető elmondta, nagy megnyugvás számukra, hogy sikerült végre saját ingatlanhoz jutni, hiszen eddig több helyszínen, szétszórva próbálták összehangolni tevékenységüket. A Világítani fogok munkatársainak és munkájuknak megbecsültségét mutatta, hogy a megnyitón köszöntőt mondott Sári László polgármester, Beer Miklós nyugalmazott váci püspök pedig hangüzentben gratulált az új Jelenlét Ponthoz. A családias hangulatú avatóünnepség műsorát a Jelenlét Ponton napi rendszereséggel megforduló alsó osztályos gyerekek adták elő, s izgatottságukat csak fokozta, hogy kerecsendi általános iskola igazgatója és az óvoda vezetője is eljött megnézni fellépésüket, sőt, végül teltházas előadást produkáltak, hiszen betért az udvarra a jegyző és a lelkész is, valamint önkormányzati dolgozók, anyukák és jópár érdeklődő is – ilyen, ha egy közösség tagjai igazán figyelnek egymásra.

Fotó: Farbaky Tamás