Bővül a Fete

szilagyi.krisztian
2022. november 18.

Megnyílt a pályázati felület a Felzárkózó települések program további megvalósító szervezeteinek kiválasztásához. November 18-tól benyújtható a pályázat a Felzárkózó települések programban való részvételre. A korábban társadalmi egyeztetésre bocsájtott felhívás célja azon szervezetek kiválasztása, amelyek a Jelenlét módszertan alapján benyújtott szakmai programjukat megvalósítják. A pályázati felhívás, a beadási határidők és dokumentumok elérhetőek a fete.hu főoldalán.

A 2019-ben indult hosszú távú szociális program célja Magyarország 300 legszegényebb,  hátrányos helyzetű településének megsegítése, felzárkóztatása. Az érintett falvakban zajló munka módszertanát a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közel két évtizede működő, 2016-ban Magyar Örökség Díjjal kitüntetett Jelenlét programja adja. A KSH adatai alapján kiválasztott 300 településen egy-egy, a feladat iránt elhivatott szervezet valósítja meg a programot a Máltai Szeretetszolgálat szakmai koordinációjával. A kiválasztott települések 2019-től fokozatosan csatlakoznak a programhoz, jelenleg 118 helyszínen zajlanak már a felzárkózást segítő tevékenységek, a most megjelent pályázatban a további 182 településre keresik a megvalósítókat.
A programban érintett falvakban minden esetben a helyi diagnózis felállítása az első lépés, amely alapján komplex, a szakterületi fejlesztéseket is magukba foglaló cselekvési terv készül, amely rögzíti az adott településen szükséges beavatkozási területeket, a kialakítandó szolgáltatások, tevékenységek és fejlesztések körét, valamint azok elindításának tervezett időpontját.

A pályázatról minden információ megtalálható a fete.hu nyitóoldalán.

A pályázat benyújtási határideje: 2022. december 16.
A pályázathoz szükséges „szervezet regisztrációs űrlap” és „szervezet szakmai adatlap” benyújtásának határideje: 2022. december 9.