Sikerrel zárult EFOP-1.4.1-15 “Integrált gyermekprogramok szakmai támogatása” elnevezésű kiemelt projekt.

A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság közleménye

szilagyi.krisztian
2023. szeptember 14.
A 31 járási gyerekesély programnak szakmai és módszertani támogatást nyújtó projekt zárókonferenciáját tartotta meg szeptember 13-án a konzorciumot vezető Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság, partnereivel, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesülettel, és a MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontjával.
A 2016 áprilisában indított EFOP-1.4.1-15 “Integrált gyermekprogramok szakmai támogatása” kiemelt projekt fő célkitűzése a gyermekszegénység visszaszorítása, és megelőzése volt, továbbá a hátrányos helyzetű gyermekek esélyeinek növelését célzó helyi és térségi projektek szakmai és módszertani támogatása. A projekt keretében elsődlegesen a helyi gyerekesély programokban dolgozó szakemberek kaptak módszertani támogatást, mentori segítséget. Ezen felül négy régió összesen 31 járásában a kiemelt projekt rendelkezésére álló, mintegy 4,5 milliárd forint európai uniós forrás felhasználásával számos képzés, tematikus műhely, szakmai fórum is megrendezésre került.
A kiemelt projekt másik fontos tevékenysége a 2016-ban már meglévő Biztos Kezdet Gyerekházak szakmai támogatása, illetve az EFOP 1.4.3 projekt keretében újonnan létrejövő gyerekházak kialakításában és szakszerű működtetésében való szakmai támogatás nyújtása volt.

Kiadó: Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság