Fulókércs

Fulókércs Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, az encsi járásban található.

Adatlap

Programhoz való csatlakozás
2019 szeptember
Lakosság és gyermekek száma
421 fő, 178 gyermek
Elért családok száma
121
Résztvevő szervezet
Régió
Észak-magyarországi régió

Megvalósított programok

Baba-mama klub

Családi kert program

Szimfónia program

 

Szakterületek

Fókuszban a gyermek

Mozgó játszótér

Lakhatás

Oktatás

Sport

Zene

Gazdaságfejlesztés

Felelős állattartás

Bűnmegelőzés és drogprevenció

a település bemutatása

A helyi óvoda fenntartója az önkormányzat, a szomszéd településről is járnak ide gyerekek, 74 fő az összlétszám. Alsó tagozat működik,1-4 osztály,34 fővel. Házi orvos van,de a településen nem rendel, a szomszéd településen látja el a feladatát, 5 település tartozik hozzá, falugondoki szolgálat viszi a betegeket heti 1 alkalommal, de ha szükséges akkor más időpontban is megoldható. Munkalehetőség a többségüknek a közmunka, vannak páran akik hetelni járnak, és páran akik a miskolci Bosch gyárban dolgoznak. Busz közlekedés rossz, kevés járat van. Legközelebbi nagyobb város Encs, ami 12 km-re található Fulókércstől.

a jelenlét a településen

2019-ben indult a program, mára minden lakossal volt már valamiféle kapcsolatunk, akár krízis, akár valami féle programban való részvétel. A bizalom kialakult, jelen vagyunk, számítanak ránk az emberek. Minden szakterület megérkezett hozzánk, jó a kapcsolatunk a helyi önkormányzattal, óvodával, iskolával. A Jelenlét Pont a Fő út 24. alatt található. A Szimfónia programban 17 fő gyerek vesz részt. Többségében hegedű és gitároktatás van Gyerekeinkben megvolt mindig a zene iránti érdeklődés, nagyon gyorsan tanulnak, a zenetanárok odaadó munkájukkal minden gyerekből kihozzák a maximumot, a szülők büszkék, van pár gyerek akinek már saját hangszere is van otthon. A Szimfónia program be csatlakozott a baba-mama klubhoz is, ahol ölbeli játékok, mondókák,dalok megismerésére, otthoni alkalmazása a cél. A Családi kert programban 68 család vesz részt, mindig is fontos volt a lakosoknak ha csak kicsiben, de akkor is gondozzák a kertet.

A program folytatása

A szakterületek összekapcsolása, valamint folytatni ami már jól kialakult program. Minden új lehetőségre nyitott maradni.