Adatlap

Társadalomklinika Egyesület

Rövid leírás

Egyesületünk szegregátumok komplex fejlesztésével foglalkozik és ehhez kapcsolódóan olyan innovatív szolgáltatásokat fejlesztünk, mint a Szociális street art projektünk vagy az Addikciós Társasjátékunk.

Résztvevő munkatársak száma
5
Érintett települések
1

Munkánk során hangsúlyos szerepet kap a modern művészeti ágak és módszerek alkalmazása, amellyel véleményünk szerint hatékonyan vagyunk képesek fejleszteni a hátrányos helyzetű fiatalokat. Átfogó célunk annak megmutatása, hogy a szociális munka lehet vagány, trendi és menő is. Somogyszentpálon 2018 óta vagyunk jelen, 2023-ban pedig bekapcsolódtunk a Felzárkózó települések program megvalósításába.

A Társadalomklinika Egyesület célja, hogy olyan innovatív, komplex szociális programokat dolgozzon ki és valósítson meg, amelyek hatékonyan járulnak hozzá a mélyszegénységben, szegregált körülmények között élő közösségek és egyének fejlesztési folyamataihoz. Célunk, hogy valódi és tartós eredményeket érjünk el és elősegítsük a változást a velünk kapcsolatban álló hátrányos helyzetű személyek életében. Alapelvünk, hogy a professzionális szociális munka és a közösségfejlesztés eszköztárát alkalmazzuk, a hangsúly a képessé tételen és az egyének, közösségek fejlesztésén van, nem pedig a segélyezésen.

A felzárkózás lépései

Átfogó program Magyarország 300 leghátrányosabb helyzetű településének felzárkóztatására

Fókuszban a gyermek

Első ezer nap

Gazdaságfejlesztés

Minden négyzetméter föld megművelésére törekszünk

Lakhatás

Emberhez méltó életet élni

Energetika

Napfénnyel fűtött otthonok

Oktatás

Mert a tudás mindenkié

Egészségügy

Ép testben szép élet!

Sport

Az életre edzenek

Zene

Örömzene azonnal, szolfézsóra később

Mozgó játszótér

Élmény érkezik, közösség épül

Felelős állattartás

Hogy kedvenceink a barátaink maradjanak

Bűnmegelőzés és drogprevenció

Tiszta lappal