Adatlap

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Romák Érdekvédelmi Egyesülete Méra

Rövid leírás

Egyesületünk 2000-ben alakult, közhasznú egyesület vagyunk azzal a céllal, hogy a borsod megyei cigány etnikum társadalmi integrációját, felzárkózási esélyeit segítsük elő.

Általános célunk a társadalmi együttélés támogatása a hátrányos helyzetű, főként roma közösség esélyegyenlőségének biztosításával. A cigány lakosság és közösségei számára, érdekvédelmi és szabadidős tevékenységek nyújtása nevelési-oktatási (képzés, tréning, klub, tanoda), foglalkoztatási (farm, inkubátorház) és kulturális (tábor, fesztivál, konferencia) programok megvalósítása.

Egyesületünk a B-A-Z Megyei Romák Érdekvédelmi Egyesülete Méra(Rév Egyesület Méra) 3871 Méra, Kézsmárk út 2/2000-ben alakult/2006-ban közhasznú egyesület lettünk. Célunk a társadalmi együttélés támogatása a hátrányos helyzetű, főként roma közösség esélyegyenlőségének biztosításával. A lakosság és közösségei számára érdekvédelmi és szabadidős tevékenységeket nevelési oktatási feladatokhoz kapcsolódó képzéseket foglalkozásokat kulturális és szabadidős tevékenységeket szervezünk. Kihasználjuk a pályázati lehetőségeket, évente több európai uniós projektet bonyolítunk le. Horizontális célunk a cigány etnikum politikai, gazdasági és kulturális érdekeinek képviselete érvényesítése; általános társadalmi követelmények közvetítése a cigányság felé integrációs folyamatok erősítésével; a cigányság felkészítése a társadalmi életre, társadalom iránti felelősségük felkeltése, elmélyítése és harmonikus együttélés elősegítése; a munkaerő-piacon hátrányos helyzetű rétegek képzésének, foglalkoztatásának elősegítése. Méra településen IKSZT közösségi teret működtetünk, melyet képzésekhez, tréningekhez istentiszteletek megtartásához rendelkezésre bocsájtunk. A hátrányos helyzetűek megsegítése érdekében hosszabb ideje a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel megállapodás keretében több család részére élelmiszer csomagot osztunk minden nap. Évente 4-5 alkalommal ruhaadományokkal is segítjük a rászorultakat együttműködésben az MMSZ-szel.

A felzárkózás lépései

Átfogó program Magyarország 300 leghátrányosabb helyzetű településének felzárkóztatására

Fókuszban a gyermek

Első ezer nap

Gazdaságfejlesztés

Minden négyzetméter föld megművelésére törekszünk

Lakhatás

Emberhez méltó életet élni

Energetika

Napfénnyel fűtött otthonok

Oktatás

Mert a tudás mindenkié

Egészségügy

Ép testben szép élet!

Sport

Az életre edzenek

Zene

Örömzene azonnal, szolfézsóra később

Mozgó játszótér

Élmény érkezik, közösség épül

Felelős állattartás

Hogy kedvenceink a barátaink maradjanak

Bűnmegelőzés és drogprevenció

Tiszta lappal