Felhívás tervezők, kivitelezők és szakemberek részére

A program megvalósításában a társadalmi elfogadás és támogatás érdekében együttműködő partnereket keresünk, tervezők és kivitelezők körében.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat vállalta, hogy az ország legszegényebb 4 régiójának (Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Heves-Nógrád, Dél-Dunántúl) 300 leghátrányosabb településén, a „Felzárkózó települések modellprogram keretében” 2026-ig 2000 lakóingatlant létesít, közösségi bérlakás létrehozása céljából. A régiók lehatárolása és az elnevezése nem illeszkedik a megyehatárokhoz, alapvetően a szegregált területek összefüggő halmazát jelentik.

A 2000 bérlakás létrehozását alapvetően a települések központi területén megvásárolni kívánt használt és átlagosnál jobb állapotban lévő lakóépületek felújításával, illetve ahol nincs lehetőség meglevő épületek vásárlására, ott üres, vagy romos állapotban lévő ingatlanokon típusterv alapján készülő új épületek építésével tervezzük. A szándékunk 1600 felújított és 400 új építésű közösségi bérlakás létrehozása.

Két új építésű ház, egymás melletti telken

A program megvalósításában a társadalmi elfogadás és támogatás érdekében együttműködő partnereket keresünk, tervezők és kivitelezők körében.

Eddig Tarnabodon két új építésű épület került megvalósításra más-más technológiával és ezen felül további 7 épület (könnyűszerkezetes építési rendszerrel), amiből Boldogkőújfalun még egy épület készült el meglévő típustervek alapján. A használatbavételi tudomásulvételi eljárások folyamatban vannak. Eddig a 4 régióban 7 megvásárolt használt épületnek készültek el a felmérési és felújítási tervei és költségvetési kiírásai, amit az MMSz saját erőforrásból készített el.

Felhívásunk célja, hogy régiónként gyűjtsünk össze olyan tervezőket és tervezőszervezeteket, melyek kapacitásuknak megfelelően részt kívánnak, és tudnak venni a megvalósuló épületek terveinek elkészítésében, a kivitelezés közbeni műszaki ellenőri feladatok ellátásában, valamint az ingatlanok megvásárlását megelőző állapotfelmérési műszaki dokumentáció elkészítésében, javaslattételekben a vásárlásokhoz.

Szándékaink szerint az előkészítési, tervezési és műszaki ellenőri feladatokat régiónként több tervező szervezet látná el, akár településekre lebontva vagy elosztva, akár feladatkörökre megbontva.

A tervezőszervezetekkel, tervezőkkel, műszaki ellenőrökkel keretszerződések keretében működnénk együtt. Partnereinket régiónként meghirdetett, beszerzési eljárásokkal szeretnénk kiválasztani, a konkrét helyszínekre vonatkoztatva.

Következő feladatokra keressük partnereinket:

Előkészítési feladatok

 • MMSz által kigyűjtött ingatlanok műszaki állapotfelvétele, megvásárláshoz vételi javaslattétel.

Tervezési feladatok

 • típustervek helyszínre adaptálása egyszerű bejelentési eljárás keretében
  (bejelentési és kiviteli tervdokumentáció)
 • meglévő épületek rekonstrukciója egyszerű bejelentési eljárás keretében
  (bejelentési és kiviteli tervdokumentáció)
 • meglévő épületek felújítása
  (költségvetési kiírás és szükség szerint kiviteli tervdokumentáció)

Műszaki ellenőri feladatok

 • új építésnél és szükség szerint felújításnál műszaki ellenőri feladatok ellátása.

AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS KIVITELEZŐKNEK

Megjelent az ajánlati/részvételi felhívás kivitelezőknek. A dokumentum az alábbi elérhetőségeken hozzáférhető:

A felzárkózás lépései

Átfogó program Magyarország 300 leghátrányosabb helyzetű településének felzárkóztatására

Fókuszban a gyermek

Első ezer nap

Gazdaságfejlesztés

Minden négyzetméter föld megművelésére törekszünk

Lakhatás

Emberhez méltó életet élni

Energetika

Napfénnyel fűtött otthonok

Oktatás

Mert a tudás mindenkié

Egészségügy

Ép testben szép élet!

Sport

Az életre edzenek

Zene

Örömzene azonnal, szolfézsóra később

Mozgó játszótér

Élmény érkezik, közösség épül

Felelős állattartás

Hogy kedvenceink a barátaink maradjanak

Bűnmegelőzés és drogprevenció

Tiszta lappal